Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Archive for január, 2012

Az év hala 2012-ben

“Az év hala – 2012” címért folyó verseny, amelyet szeptember közepén indított meg honlapján a Magyar Haltani Társaság, 2011 utolsó napjával lezárult. A fordulatokban bővelkedő, tízezres közönséget megmozgató szavazás győztese a széles kárász lett.Elsőségét valószínűleg annak köszönheti, hogy természetvédő és horgászkörökben egyaránt ismert, és mindkét csoport szimpátiáját élvezi. A színezete miatt aranykárásznak is nevezett halnak ötven éve még sűrű állományai éltek a növényekkel gazdagon benőtt holtmedrekben, csatornákban és mocsarakban, de napjainkra élőhelyeinek túlnyomó többségéről kiszorította a Magyarországra 1954-ben behozott ezüstkárász, a szomszédos Romániából pedig már gyakorlatilag eltűnt.
A Szent István Egyetem Halgazdálkodási Tanszékén már kidolgozták a faj mesterséges szaporítását, így lehetőség van ivadékainak kihelyezésére. A Magyar Haltani Társaság arra biztatja a halgazdálkodókat, a kisebb-nagyobb horgászegyesületeket, hogy széles kárászt is telepítsenek az erre alkalmas vizeikbe. Ezzel – amellett, hogy megteremtik a mesék aranyhalának fogási esélyét – a faj hosszú távú fennmaradását is segíthetik.

Forrás: http://haltanitarsasag.uw.hu/azevhala_hu.php

Horgászbörze – 2012 február 19

Horgászbörze – Használt horgászcikk vásár
Horgászbörze 2012 február 19. 9.00-12.00 óráig .
Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház
Cím : Budapest IV. kerület István út 17-19.
(A 3 metró végállomásánál, Újpest központban, a Polgármesteri Hivatallal szemben.)

Információ és eladói asztalfoglalás: Juhász Attila Tel: 06-30/24-00-213

Frissítések

Tisztelt Horgásztársak!

Felkerültek honlapounkra a 2012-es díjak, és a legújabb horgászrend is. A dokumentumok menüpont alatt letölthető, kinyomtatható formátumban is megtaláljátok őket. Az eladó menüpont alá is felkerült az egyik horgásztársunk háza. Ha vannak ötleteitek, kéréseitek, írjatok! Jó böngészést!

Üdv,

Ádám

VÁLTOZÁS – éjszakai horgászati rend

Tisztelt Horgásztársak!

A 2012.01.07-ei éves rendes közgyűlésen a horgászegyesület vezetősége a tagság kérésére az éjszakai horgászat rendjét az alábbiak szerint módosította:

Az évi 15 napos éjszakai horgászati lehetőséget az egyesületi tagok több részletben is felhasználhatják! Így lehetőség nyílik akár egy naponként is igénybe venni. Ezen szándékot a fogási napló utolsó lapjának belső oldalán írásban kell jelezni az éjszakai horgászat megkezdése előtt, és azt a halőrök kérésére be kell mutatni!

Vezetőség

Search
Categories
Links: